Pántolástechnika

A pántolástechnika az ipari termelésben igen elterjedt csomagolási módszer. Mind a képzett egységrakományok, mind a kötegelő gyűjtőcsomagolások mind pedig az egyedi egységcsomagok esetében alkalmazott rögzítési módozat. A pántolás célja hogy az adott terméket/termékeket egy szabályos kubalatúrában rögzítsük a szállítóeszközhöz, legyen az akár egyedi raklap, vagy szabványos rakodólapok. kötegelő pántolás esetén szálanyagokat csoportosítunk megadott mennyiségben, melyeket pántövek alkalmazásával tömbösítünk a szállíthatóságuk érdekében. Szintén a kötegelőpántoláshoz tartoznak a különböző kiadványok. (pl: újságok, hírlapok kötegelő pántolása ahol a félautomata vagy automata keretes pántológépek képzik a kötegelő boundokat.) Ugyanez a technológia csak más szalagalkalmazással valósul meg a bankjegyek kötegelése alkalmával is.

A fenti felsorolásból látszik hogy széleskörű felhasználásban áll a pántolástechnika, ennek megfelelően a változó üzemi körülmények, más és más pántolási technológia, technika alkalmazását teszik szükségessé, amelyek megválasztása a szilárd egységcsomagok kialakítását teszik célkeresztbe a termelékenység és ár – értékarány figyelembevételével.

Ennek megfelelően különböző pántológépeket alkalmazunk melyek az egységrakományok tömegét és az üzemi körülményeket veszik figyelembe. Megkülönböztetünk mechanikus, elektromos, pneumatikus, kézi pántológépeket illetve félautomata, asztali és keretes automata pántológépeket .

Megtekintem a rakományrögzítő eszközök kínálatát!

pántológép
pántológépek