Szigetelőszalag:

A tesa mind a karbantartási, mind a javítási munkálatokhoz speciálisan megtervezett választékkal szolgál a műszaki és ipari üzemek számára.  Ebben a brosúrában bemutatjuk a tesa®  szigetelőszalag technikai szolgáltatásait az iparban, a munkahelyen és otthon.

Amit a tesa flex 4163 kínál, az egy különlegesen összeállított lágy PVC szigetelőszalag kiváló réteg rugalmassággal. Az UV-álló akril ragasztóanyagnak köszönhetően tökéletes megoldás tartós alkalmazásokhoz.

tesa flex 4163 univerzálisan alkalmazható, és kiemelkedő minőséget biztosít olyan általános feladatoknál, mint

  • Installáció
  • Kijavítás
  • Megjelölés
  • Összeillesztés
  • Kötegelés

Más ragasztószalagokkal ellentétben a szigetelőszalagok nem vezetik a elektromos áramot. Ezért használják olyan vezetékek és biztosítékok megjelölésére, amelyeket nem szabad bekapcsolni. A szigetelőszalagok alkalmasak a kábelköpeny javítására és sérüléstől való védelmére. Mivel szinte minden otthonban megszámlálhatatlan méternyi elektromos kábel húzódik, például a hangszórók vezetékei vagy a tévékábelek, nem árt szigetelőszalagot kéznél tartani.

Kétség nélkül számtalan eszköz van az otthonában, ami csak elektromos árammal működik: kenyérpirító, vasaló, porszívó, tévé, hi-fi vagy bébiőr. Ha a kábeleket összekötné, elképesztően hosszú vezeték keletkezne. Azt is tudjuk, hogy minél több a kábel, annál nagyobb a meghibásodás esélye. Ha a kábelköpeny meghibásodik, gyorsan és egyszerűen önmaga is kijavíthatja. Nem kell villanyszerelőt hívnia, és átmenetileg nem kell kicserélnie az elektromos készüléket.

 

A kábel nem játék

Ennek ellenére a gyerekek, különösen fiúk, nehezen állják meg, hogy hozzányúljanak a kábelekhez. A sérült elektromos vezeték okozta veszélyek gyors elhárítása érdekében mindig tartsa keze ügyében a szigetelőszalagot, és már a probléma első jeleinél avatkozzon közbe. Bizonyára elmondta gyermekeinek, milyen veszélyes az áram alatt lévő kábel és a konnektor, de ezen a területen jobb a túlzott óvatosság.

Javítószalag:

tesa ragasztós szövet javítószalagok széles választékát kínálja a járműkialakítási alkalmazások igényeinek kielégítésére. Az alkalmazások száma végtelen, magába foglalja például a szélsőséges hőmérsékleten és klimatikus viszonyok között való felhasználást is.

Különleges és prémium szalagok: kiváló tulajdonságokat igénylő, kifinomult alkalmazásokhoz. Nagyon jó hőállóság, kiváló szakítószilárdság, keresztben és hosszában is egyenesen téphető.

Középminőség: ideális szalagok ideiglenes javítási alkalmazásokhoz. Durva felületeken is használhatók és használat után gyorsan, visszamaradt anyagoktól mentesen leszedhetők.

Szigetelőszalagok: az univerzális segítség – különösen alkalmasak általános célú és ideiglenes javítási alkalmazásokra. A szakítószilárdságuk alacsonyabb, és korlátozott az időjárás hatásaival szembeni ellenálló képességük. Kérjen ajánlatot itt!

A Javító és szigetelő szalagok műszaki paramétereinek összefoglalása táblázatos formában: