Kézi pántológép PP pántszalaghoz

38800 Ft + ÁFA

A polipropilén pántolószalagokat klasszikus formában a pánthüvely alkalmazásával végtelenítjük. A hozzá tartozó berendezés a kézi pántológép, amely egy munkamenet alatt feszíti meg a pántszalag övet az egységcsomag, vagy az egységrakomány felületén, roppantja össze a kötőelemként felhasznált pánthüvelyt, illetve a folyamat végén a feleslegessé vált pántszalagot, illetve a tekercs véget leválasztja a már kész pántolásról. A racsnis kialakítású kézi pántológép a feszítés során megakadályozza az előfeszített szalag öv visszalazulását a hüvelyes zárás megvalósulásáig. A gép öntöttvas feszítő karokból , szalagrögzítő excenterből és hordozó talpból áll. Megfelelő alkalmazás kenés és karbantartás mellett tartós munkaeszköz. A polipropilén pántszalagok primer és regranulált alapanyagból gyártódnak. A vibrációs hegesztéses végtelenítéshez kizárólag a primer alapanyagból gyártott polipropilén szalagok alkalmazhatók. Ezek a szalagok magasabb értéket is képviselnek, amelyek egy kisebb terhelési igényt kívánó pántolást indokolatlanul költségesebbé tesznek. A hagyományos, hüvelyes zárású kézi pántoló mint a primer, mint pedig a regranulált alapanyagú szalagok végtelenítésére alkalmas eszköz. Alkalmazása során törekedni kell arra, hogy a berendezés a rakomány vagy egységcsomag felső síkján helyezkedjen el, így a pántolási folyamat során a pántoló tartása nem okoz alkalmazási nehézséget, a szalagok könnyen felfűzhetők és rögzíthetők a berendezés megfelelő pontjain. A folyamatot nagyban megkönnyíti a szalag tároló illetve adagoló dob alkalmazása, amely a szalag lefutást megakadályozza, megkönnyítve ezzel a szalag biztonságos lefutását a pántolás irányába. A polipropilén szalagok esetében a kézi pántolás két szalag fő méretet kezel , a 12mm illetve a 16mm-es szélességű szalagokat. Előbbi szalag 1,5mm, az utóbbi pántszalag 16-17mm anyag vastagsággal gyártódik változó belső hordozó kerni ( papírcséve) átmérővel. Az alkalmazott pánthüvelyek a szalag szélességhez igazodnak, 30-35mm hosszúságúak, felületük kiképzés szerint lehet síma, vagy ricnizett kivitelű.

Leírás

Kézi pántológép alkalmazása

A polipropilén pántolószalagokat klasszikus formában a pánthüvely alkalmazásával végtelenítjük. A hozzá tartozó berendezés a kézi pántológép, amely egy munkamenet alatt feszíti meg a pántszalag övet az egységcsomag, vagy az egységrakomány felületén, roppantja össze a kötőelemként felhasznált pánthüvelyt, illetve a folyamat végén a feleslegessé vált pántszalagot, illetve a tekercs véget leválasztja a már kész pántolásról. A racsnis kialakítású kézi pántológép a feszítés során megakadályozza az előfeszített szalag öv visszalazulását a hüvelyes zárás megvalósulásáig. A pántológép öntöttvas feszítő karokból , szalagrögzítő excenterből és hordozó talpból áll. Megfelelő alkalmazás kenés és karbantartás mellett tartós munkaeszköz. A polipropilén pántszalagok primer és regranulált alapanyagból gyártódnak.

A vibrációs hegesztéses végtelenítéshez kizárólag a primer alapanyagból gyártott polipropilén szalagok alkalmazhatók. Ezek a szalagok magasabb értéket is képviselnek, amelyek egy kisebb terhelési igényt kívánó pántolást indokolatlanul költségesebbé tesznek. A hagyományos, hüvelyes zárású kézi pántológép mint a primer, mint pedig a regranulált alapanyagú szalagok végtelenítésére alkalmas eszköz. Alkalmazása során törekedni kell arra, hogy a berendezés a rakomány vagy egységcsomag felső síkján helyezkedjen el, így a pántolási folyamat során a pántoló tartása nem okoz alkalmazási nehézséget, a szalagok könnyen felfűzhetők és rögzíthetők a berendezés megfelelő pontjain.

A folyamatot nagyban megkönnyíti a szalag tároló illetve adagoló dob alkalmazása, amely a szalag lefutást megakadályozza, megkönnyítve ezzel a szalag biztonságos lefutását a pántolás irányába. A polipropilén szalagok esetében a kézi pántolás két szalag fő méretet kezel , a 12mm illetve a 16mm-es szélességű szalagokat. Előbbi szalag 1,5mm, az utóbbi pántszalag 16-17mm anyag vastagsággal gyártódik változó belső hordozó kerni ( papírcséve) átmérővel. Az alkalmazott pánthüvelyek a szalag szélességhez igazodnak, 30-35mm hosszúságúak, felületük kiképzés szerint lehet síma, vagy ricnizett kivitelű. A ricnizett pánthüvely nagyobb biztonsággal akadályozza meg a pántszalag esetleges hüvelyből való kicsúszását, ezért nagyobb biztonsággal rögzíti a pántövet. A pántolás alkalmával általában a végtelenítés leggyengébb pontja maga a hüvelyes zárás. Ezt kiküszöbölendő alkalmazzák előszeretettel a síma pánthüvelyekkel szemben a ricnizett felület kialakítást, amely a pántológép működését nem befolyásolja.

További információk

Tömeg 5,1 kg