A Hab élvédő  zártcellás habosított polietilén az egyik leggyakrabban használt anyag, melyből különböző csomagoló anyagokat készítenek. Ilyenek a habfóliák, illetve a különböző élvédő. A változatos méretben gyártódó hab profil elemek ,hab élvédő ,igazodnak a csomagolandó termék paramétereihez, kontúrjaihoz, biztosítva ezzel a megfelelő védelmet a mechanikai sérülések ellen.

A hab élvédő igen széles termék palettával állnak a felhasználók, gyártók rendelkezésére. Szálanyagban vagy tekercsben kerülnek értékesítésre, vagy méretre szabott, úgynevezett konfekcionált kivitelben.

A metszeti profil szerint megkülönböztetünk széles tartományban mozgó és metszeti méretekkel rendelkező L profilokat, U profilokat, metszett, úgynevezett multishape profilokat, rendszeridomokat, csőhéjalásra, szigetelésre gyártott csőhéj profilokat, különböző mérettel rendelkező sarok profilokat és sarok idomokat. Előre gyártott kivitelben rendelkezésre állnak a metszett és hegesztett U profilok.

A hab élvédő alkalmazása esetén kialakításánál fogva  a különböző alapanyagú termékek kritikus sarkainak is megfelelő védelmet biztosít  rögzítése mellett. Különböző vegyszereknek jól ellenállnak, jó hő stabilizátorok és széles hőmérséklet tartományban őrzik meg mechanikai tulajdonságaikat. Igen fontos tulajdonságuk, hogy a környezetükre nincs toxikus hatásuk, a környezetkímélő csomagolóanyagok csoportjába tartoznak.

A Hab élvédők általában kartonos kiszerelésben kerülnek forgalmazásra, ez alól a konfekcionált termékek, mint például a sarok élvédők, sarok U profilok, illetve a tekercses kiszerelésű termékek a kivételek. A kartonos tárolás biztosítja a termék tisztán tartását a felhasználásig, illetve adagoló kartonként is alkalmazható felhasználás alatt.

Ezeket a hab élvédő elemet leggyakrabban a bútoripar, mint a üveg vagy fém és a fa termékek híradástechnikai termékek, autóipari alkatrészgyártás, épületgépészeti termékek gyártása, valamint megannyi fémipari termékgyártás során kerül alkalmazásra. Ebből az alapanyagokból gyártott hab élvédő termékek előnye:

  • kis fajsúlyúak
  • könnyű
  • jó zajcsökkentő hatással rendelkeznek
  • a vizet – és a párát nem tamponálják
  • flexibilisek, könnyen alakíthatóak, szabhatóak.

 

Mind a(z) 10 találat megjelenítve